10 anledningar att studera Osteopati på SCOM

1. Osteopati är ett starkt etablerat internationellt med över 100 000 utövare. I Sverige utbildas ett 40-tal osteopater men efterfrågan på dem som baserar sin osteopati på dess filosofi och principer är långt ifrån mättad.

2. Osteopatin kan behandla många tillstånd i kroppen tack vare sin holistiska filosofi där man påverkar relationen mellan kroppens anatomi och fysiologi med hälsa i sikte.

3. Som student på SCOM fokuserar du i lugn och ro på din yrkesverksamma examen med hantverksmässiga färdigheter och kan dessutom efter avlagd examen fokusera på den akademiska och på så sätt hjälpa till med den viktiga yrkesverksamma forskningen inom osteopatin.

4. Skolan är uppbyggd runt en professionell osteopatklinik, där också mesta delen av dina viktiga 1000 timmar handledd klinik äger rum i små klinikgrupper – allt för att få ut det mesta av din praktiska utbildning.

5. Skolan levererar en gedigen praktisk osteopatutbildning – 4,5 år motsvarande 240 ECTS och dess pedagogiska upplägg och studieplan är internationellt erkända via en av Englands största och tidiga osteopatskolor – British College of Osteopathic Medicine (BCOM).

6. SCOM symboliserar kvalitet och fokuserar på små målmedvetna klasser på endast 16 studenter. I kliniken är det så få som 4 studenter på en handledare.

7. SCOM erbjuder en ”modern” heltidsutbildning som gör det möjligt att kombinera studier med arbete.

8. SCOM´s lärarstab är handplockad både nationellt och internationellt – allt för att du ska kunna bli en framgångsrik osteopat och företagare med god etik.

9. För att möta de krav som professionen, studenten och patienten ställer på oss så borgar SCOM för kvalitet genom sitt sätt att bedriva utbildning, och skolan har ett välfärdssystem som alltid tillåter intim dialog mellan studenter och lärare.

10. Skolan är belägen centralt i den kungliga huvudstaden i gamla anrika Sportpalatset på Kungsholmen och genomsyras en storstads internationella karaktär!