Att utbilda sig inom manuell medicin är helt rätt när vi lever i ett samhälle med allt mer stigande ohälsa.

Osteopaten behövs med sin ödmjuka behandlingsmetod och djupa kunskap om hur kroppens anatomi och fysiologi bör samverka för att skapa hälsa.

Osteopati är en manuell medicinsk behandlingsform som grundades 1874 i USA av läkaren Andrew Taylor Still och är grundläran till många manuellmedicinska metoder som finns idag. Osteopati baseras på samma vetenskap som den konventionella skolmedicinen, det vill säga anatomi, fysiologi och patofysiologi.

Stockholm College of Osteopathic Medicine erbjuder en gedigen osteopatisk yrkesutbildning av högsta kvalitet motsvarande 240 ECTS-poäng över 4,5 år. Är du intresserad av att läsa till en akademisk suffix/behörighet samarbetar vi med British College of Osteopathic Medicine (BCOM) och University of Plymouth så att du kan välja att läsa till både en BSc och en fullvärdig MSc-examen (Level 7).

Osteopatisk medicin bygger på en filosofi om upprätthållande av hälsa och vård av den enskilda individen och kan sammanfattas i 4 grundläggande principer;

  • Kroppen är en enhet: body, mind, spirit
  • Kroppen är kapabel att självreglera, självläka och upprätthålla hälsa och vitalitet
  • Kroppens struktur och funktion är ömsesidigt relaterade till varandra
  • Rationell osteopatisk behandling baseras på förståelsen av dessa principer, det vill säga kroppens helhet, självläkande förmåga och samspelet mellan struktur och funktion.
 

DSC05337

Kontakt

Stockholm College of Osteopathic Medicine
Kronobergsgatan 49 (1 tr)
112 33 Stockholm

E-mail: info@scom.se
Skolexpeditionen +46 (0)8 653 43 03
Handledarkliniken: +46 (0)8 653 43 07

Marit Falk-Svensson – Kurskoordinator, admin@scom.se
Torbjörn Bladh – Rektor, torbjorn@scom.se