Warning: Creating default object from empty value in /data/e/4/e4510062-4e92-4d0f-9003-bda9b670a0ed/scom.se/public_html/bloggar/wpmu-settings.php on line 45
Att studera på deltid/distans? @ Matilda Mossenberg

Att studera på deltid/distans?

Ja, det kan vara svårt att bestämma sig för vad man vill studera till och hur man vill studera. Det är mycket som ska pusslas ihop vid en större förändring, som till exempel när man ska börja studera.

Personligen passar det mig bättre att dela upp det lite… Några dagar i skolan, studera hemma och kunna kombinera det med arbete. Så man får lite variation, inte bara sitta vid skolbänken fem dagar i veckan. Dock krävs självdisciplin för denna typ av studier. Det är lätt att lägga på hög och skjuta på praktisk träning t.ex.

Hela förra året arbetade jag heltid, vilket inte är att rekomendera, det blev lite för mycket stress. Det enda jag gjorde var att åka till arbetet, arbeta hela dagen för att sen åka hem och plugga. Jag hade inte tid för mycket annat. Men nu har jag bytt arbete, gått ner i tid och har ett arbete där jag kan plugga lite under tider jag arbetar, eftersom jag arbetar natt. Känns bra och jag har mycket mer energi nu =)

Det beror förstås på vad man har för arbete, vissa arbeten kan man kombinera med studier enklare än andra. Jag arbetar som personlig assistent och kan styra över mina pass en del, vilket gör det enklare.

Scom är skolveckorna lagda onsdag-söndag, vilket gör det lite enklare att ta ledigt från jobbet i många fall, om man jobbar mån-fre vill säga.

/ Matilda

Sidor:

6 kommentarer

Din epostadress visas aldrig.
Obligatoriska fält är markerade med *