Warning: Creating default object from empty value in /data/e/4/e4510062-4e92-4d0f-9003-bda9b670a0ed/scom.se/public_html/bloggar/wpmu-settings.php on line 45
Februari´12 @ Matilda Mossenberg

Februari´12

Hej!

Vi har nu återigen haft en 5 dagars period med föreläsningar :)

Vi har gått vidare i kursen Screening & diagnosis till magen och de inre organen. Vi har palperat (känt på strukturerna) en del av våra inre organ, vilket är en väldigt viktig del av vår undersökningsrutin. Att förstå hur allt hänger samman och hur refererad smärta kan komma från organ är viktigt och lite klurigt bitvis. Men inte mindre intressant för det, snarare tvärtom :)

I korta drag har vi gått vidare med att diskutera olika situationer och olika patienfall på social psykologin samt pratat lite om vårt Course work vi ska göra till sommaren.

Under lördagen hade  vi “inför klinik-genomgång” med Camilla Svensson som kommer att vara en av våra handledare i kliniken. Vi pratade om anamnestagning, vad man ska tänka på och vilka frågor som är extra viktiga att följa upp med följdfrågor osv. Vi gick även igenom de praktiska rutiner för kliniken såsom städning, kassa osv. : )

I lördags examinerades eleverna i 07a & 07b klasserna som nu är helt klara med scom och börjar nu jobba på riktigt, grattis till alla!

Må gott,

Sidor:

Din epostadress visas aldrig.
Obligatoriska fält är markerade med *